Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381 (0)342 360
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

САБОР СРПСКЕ ХАРМОНИКЕ

ЈУ Туристичка организација Чачка први пут ове године организује Сабор српске хармонике - манифестацију такмичарског карактера на којој ће се млади хармоникаши надметати за титулу најбољег у области народне музике.
У жељи да Сабор прерасте у традиционалну манифестацију, организатор је окупио еминентне музичке педагоге и уметнике на хармоници који чине Саветодавни одбор. Захваљујући томе, такмичари ће на прави начин моћи да покажу своје свирачко умеће, надограде музичко знање и упознају се са ауторитетима народне музике.
Оно што чини посебност Сабора је промовисање квалитетне народне музике и чување музичке баштине. Због тога је у такмичарском програму наведено да такмичари свирају нумере које су традиционалне или компоноване у традиционалном духу.
За такмичење се могу пријавити сви заинтересовани из Републике Србије и дијаспоре који испуњавају услове из Пропозиција које је одредио Саборски одбор.
Такмичење ће се одвијати у три етапе: квалификације, финале и суперфинале.
Жири сачињен од врхунских уметника и познавалаца наше народне музике, оцењиваће осам такмичарских категорија.

Квалификације за Сабор одржаће се у:

- Новом Саду 11. маја,
- Мрчајевцима 25. маја и
- Београду 8.јуна.

За квалификације сви такмичари морају да спреме песму и коло по избору.
Кандидати који буду прошли квалификације, имаће прилику да се надмећу у финалу 29. и 30. јуна у Културном центру Чачка.
Завршно вече Сабора, које ће се састојати од суперфинала и ревијалног програма, одржаће се на Градском тргу у Чачку 30. јуна у 20ч.
У суперфиналу, кандидати старијих категорија ће се такмичити уз Народни оркестар Владе Пановића, а најбољи ће понети вредне награде.
Пријављивање за Сабор српске хармонике је до 5. маја 2024.године.
За све информације можете контактирати организатора путем имејл адресе: saborsrpskeharmonike@gmail.com или на број телефона: 064/6476-916.


Документа