Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381(0) 32 343 721
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

Публика одушевљено дочекала Национални ансамбл „Коло“ у Чачку

Публика одушевљено дочекала Национални ансамбл „Коло“ у Чачку

Синоћ је на Градском тргу у Чачку одржан велики концерт Националног ансамбла „Коло“, у организацији Туристичке организације Чачка, под покровитељством града Чачка.

Више стотина посетилаца са одушевљењем је пратило програмски спектакл под називом „Колодром“, где је више од 80 професионалних играча и еминентних уметника, игром и песмом, представило део нашег културног наслеђа које чувају више од 75 година.
 
Како су нам организатори нагласили публика је у глас враћала ансамбл Коло на бис неколико пута.
 
„Поносни смо да другу годину за редом у нашем граду наступа Национални ансамбл „Коло“, својеврсни чувар наше традиције и културе. Својом игром и изванредним кореографијама, музичким аранжманима и сценским наступом увек одушеве Чачане и све који се затекну у нашем граду. Од најмлађих суграђана до оних најстаријих, сви су са великим емоцијама пратили догађај и овацијама враћали ансамбл на бис неколико пута. Догађај је био веома посећен, а надамо се и будућој сарадњи са ансамблом и радујемо се њиховим новим програмима“, наводе организатори.
 
Град Чачак је још једном показао да је центар неговања фолклора, традиције и националног наслеђа, као и центар културних дешавања која за циљ имају неговање аутентичног и драгоценог националног наслеђа.
 
Следећи велики догађај у Чачку биће Етнофест, који ће се одржати од 20. до 25. јула на Градском тргу. Као и претходних година, Чачани ће имати прилику да виде фолклорне ансамбле из читавог света. То ће бити празник фолклора познат на читавом Балкану.