Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381(0) 32 343 721
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

Сарадња и заједничке активности градова и општина чланица туристичке регије Западна Србија

Сарадња и заједничке активности градова и општина чланица  туристичке регије Западна Србија

На седници Управног одбора  одржаној у понедељак 12. 4. 2021. године, чланови УО градова и општина чланице туристичке  регије Западна Србија, поред најава активности за ову годину, разматрали су и све оно што је урађено у претходној години.

Туристичка организација Чачка активно је учествовала у изради  Програма развоја туризма туристичке регије Западна Србија којој припада Град Чачак. Програм развоја туризма туристичке регије Западна Србија односи се на период од 2020-2025. године,  а сагласност је добијена од  надлежног Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Поред овог важног стратешког документа за развој туризма регије, на седници Управног одбора, усвојен је и Извештај о раду Туристичке организације регије Западна Србија за 2020. годину. У условима глобалне пандемије изазване корона вирусом, туризам у регији није претрпео озбиљне последице у оним дестинацијама које су у понуди имале туристичке  садржаје прилагођене новонасталој ситуацији. Пројектне активности регије односиле су се углавном на финансирање туристичке инфраструктуре у сарадњи са надлежним министарством, које је одобрило средства за реализацију пројеката.

Један од важних закључака био је да у  области промоције за ову годину, регија настави са интензивном  промоцијом и  сарадњом  са дестинацијама у реализацији планираних активности у области развоја туризма. Ове године, промоција ће доминантно бити намењена домаћем туристичком тржишту, али и кроз дигиталне платформе и онлајн промоцију и иностраним туристима. Током ове године, планирана је израда електронских издања часописа и актуелне туристичке понуде регије Западна Србија.