Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381(0) 32 343 721
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

7. „Дани патријарха Павла“, дрворезбарска колонија „Крст патријарха Павла“ Јавни позив за учешће на колонији „Крст патријарха Павла“

7. „Дани патријарха Павла“, дрворезбарска колонија „Крст патријарха Павла“ Јавни позив за учешће на колонији „Крст патријарха Павла“

“Дани патријарха Павла“, у сарадњи са Епархијом жичком, покровитељом манифестације градом Чачком и ЈУ „Туристичка организација Чачка“, објављују јавни позив за учешће на седмој колонији „Крст патријарха Павла“.

Дрворезбарска колонија се организује у славу јеванђеоског дела патријарха Павла. Потребно је ручно изрезбарити дрвени крст и доставити га до 31. августа 2022. године на адресу „Дани патријарха Павла“, Пиварска 1, 32000 Чачак.

 

Вашу намеру учешћа на колонији доставите организатору до 30. јуна 2022. године на електронску адресу danipatrijarhapavla@gmail.com. Стручни жири ће оценити приспеле радове и одабрати најлепши крст чији аутор добија главну новчану награду и плакету, а остали учесници новчану награду и захвалницу. Величина крста не сме бити већа од 33 цм (укључујући и постамент уколико је крст са постаментом). На свечаности, сабору, у манастиру Благовештење у Овчар Бањи, на Дан Воздвижења Часног Крста (Крстовдан), 27. септембра 2022. године, после Свете Литургије, отвара се манифестација и додељује награда и захвалнице учесницима колоније. Детаљније прочитајте на сајту https://danipatrijarhapavla.rs/ (Најаве и Јавни позиви).

„Дани патријарха Павла“ трајно чувају све радове, крстове, од прве колоније (2016. године) па надаље. Радови, најлепши и награђени крстови, се јавности представљају изложбама које ће се организовати где за то постоји интересовање, широм васељене.  

Будите и ви део приче која промовише највеће вредности овоземаљског живота, живот по Јеванђељу, угледањем на живот и дело патријарха Павла!

https://danipatrijarhapavla.rs/